14. des
Johannesgården med Kari kirkeby og flere pilegrimsvandrere
 
Bilegrimstur
Nei da, det er ikke trykkfeil. Lørdag kan du bli med på «Bilegrimstur» fra Pilegrimssenteret på Hamar, rett ved Domkirkeodden.

Publisert: 03.mai.2012 04.12
Oppdatert: -
Denne gang blir det kjøring med privatbiler langsmed pilegrimsleden fra Hamar til Lillehammer. Første stopp er Hamardomen, så går turen til Furnes kirke, deretter Ringsaker kirke. Dette er nok kjente steder for alle. Men så blir neste stopp Tolvstensringen. Hvor er den mon tro? Jo den ligger i Moelv. På Brøttum er det stopp på Johannesgården. Johannesgården er en pilegrimsgård som ligger 10 kilometer sør for Lillehammer. Midt på tunet finnes et gammelt stabbur som er omgjort til kapell. Og oppe i åsen er et lite himmelkapell. Siste stopp er Nordre Ål kirke. Alt dette får du høre mye mer om, for Kari Kirkeby er med som forteller undervegs. Dette er den foreløpige planen, sier Jan Arneberg som er daglig leder på Pilegrimssenteret i Hamar. Men det avhenger litt av hvor mange som blir med og hvor raskt forflytningen går. Han ønsker også at det blir samkjøring, slik at det ikke blir for mange biler og for dem som kanskje trenger skyss. Frammøte er klokka 10.00 og det er fint om folk sier fra om de blir med. Turen varer til langt ut på ettermiddagen så hver enkelt må sørge for å ta med seg nok mat og drikke.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke