7. des
MATPRODUKSJON: Er tema i Stange bibliotek onsdag kveld.
 
Billig og bra?
Under vignetten «Billig og bra – for godt til å være sant»? blir det debatt om landbruk og matkvalitet i Stange biblioteks møtesal Grevskapet onsdag klokka 18.30.

Publisert: 14.okt.2015 04.00
Oppdatert: 14.okt.2015 04.00

Debattleder er journalist Eva Nordlund (NRK og Nationen), og overordnet tema for kvelden er «Går kravet om effektiv produksjon og billig mat ut over matvarekvaliteten»?

I panelet sitter Margrete Nøkleby, organisasjonssjef i Hedmark bondelag og bonde i Stange, Olav Rønningen, administrerende direktør i Coop Innlandet, Rune Veslum, kjøkkensjef ved restaurant Kolonihagen/Basarene i Hamar, Siri Helle, agronom i økologisk landbruk og forfatter av bøkene «Handle rett» og «Skal landet gro att»? og Rune Øygarden, fylkespolitiker for Høyre.

Det betyr at det kommer representanter for produsent- og omsetningsledd, forbrukere og premissleverandører, bonde, kjøpmann, forbruker, samfunnsdebattant og politiker.

Utgangspunktet for debatten er «Hva ligger i begrepet matkvalitet»? «På hvilke måter styrer landbrukspolitikken de valgene produsentene gjør»? «Hva bestemmer utvalget som møter forbrukeren i matbutikkene»? «Hva styrer forbrukernes valg»?

Møtet er åpent for alle, og det er åpen kafé fra klokka 18.30.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke