14. des
BJØRNSON: Camilla Granlien og Kristin Sevaldsen synger Bjørnson.
 
Bjørnsonkonsert og hattedag

Publisert: 29.okt.2011 04.12
Oppdatert: -
I forbindelse med utgivelsen av albumet «Aftenstemning» med nye melodier og arrangement til dikt av Bjørnstjerne Bjørnson, blir det en helt spesiell konsert med Camilla Granlien og Kristin Sevaldsen på Simenstad gård på Rudshøgda søndag ettermiddag.
Arrangementet har kombinasjon musikk og mat og det hele finner sted i stuene på den gamle gården og på Nobelkjøkkenet som er inspirert av Bjørnstjerne Bjørnson.
Bjørnson var demokrat og forut for sin tid i tankesett og levemåte. Han var ikke bare opptatt av likeverd, men forsøkte å leve det også, noe som var utfordrende i en tid med store klasseskiller.
Bjørnsons vilje til å trekke fram kvinner og gi dem en selvfølgelig plass i samfunnsdebatten er en av inspirasjonskildene til denne utgivelsen.
Man kan si at Bjørnson var en feminist. Kristin og Camilla finner tekstene høyst aktuelle og relevante også i dag. Tekstene oppleves tidløse og universelle.
Eksempler på dette er «Treet», «O visste du bare» og «Dulgt kjærlighet».
Kristin Sevaldsens nære familiehistorie til Bjørnson har også vært til inspirasjon. Hennes oldemor, Ingeborg Bøshaugen var den siste husholdersken på Aulestad, og hennes datter Lissi (Kristins bestemor) var personlige pike for Karoline Bjørnon fram til hennes død i 1934.
I tillegg til Bjørnsonkonserten inviterer Foreninger til hattens fremme til Hattedag på Simenstad lørdag der vertinne Brit Skurdal Braastad på Simenstad foredrar om «Selskapelighetens gleder» i kulturhistorisk reise fra sal til sal.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke