12. des
BLÅTONER: Med Bryggerigangen Bluesband.
 
«Blått brygg» på Sportsbaren
Det legendariske blueslaget, Bryggerigangen Bluesband, har konsert på Hamar Sports Bar & Live Scene fredag klokka 22.00.

Publisert: 03.jun.2015 04.00
Oppdatert: 03.jun.2015 04.00

Bandet ble startet i 1978, og navnet kommer av at alle bandmedlemmene bodde i Bryggerigangen Borettslag i Oslo. Bandet spilte inn plata «Blått Brygg» samme år.

Absurde verbalinnslag og komiske tekster, ofte framført på en teatralsk måte, ble etter hvert bandets varemerke, og musikken bar preg av at medlemmene har bakgrunn fra rock og blues.

Bandet trakk fulle hus på intime klubber rover hele landet. Ikke minst var de gjengangere på Prelaten i Tromsø og Trubadur i Trondheim fra slutten av 70-tallet og ut på 80-tallet. De var også husband på legendariske Club 7 i Oslo i mange år, og spilte på en mengde festivaler, deriblant jazzfestivalen i Molde, Notodden bluesfestival, Atlanterhavsfestivalen i Kristiansund, Sandnesfestivalen, Glommafestivalen i Fredrikstad, Tyrifjorden Bluesfestival og Drøbak Bluesfestival. I 1999 ble «Blått Brygg» lansert på CD i forbindelse med gruppas 20-årsjubileum. I Blues Music Club ble plata kåret til månedens klassiker, og ble landets tredje mest solgte bluesplate i 2000.

Bandet består i dag av Tom Gjertsen (gitar og vokal), Bent Patey (gitar og vokal), Frode Larsen (bass og vokal) og Espen Moen (trommer). Til sammen har bandets medlemmer bidratt på mer enn 100 plateinnspillinger med artister som Halvdan Sivertsen, Geirr Lystrup, Anne Grete Preus, Eric Anderson og Sverre Kjelsberg med flere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke