12. des
INNLEDER TIL DEBATT: Leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes.
 
Blæstaddagen
Blæstaddagen 2017 går av stabelen på Landbrukssenteret Blæstad i Vang torsdag klokka 12.00-18.00.

Publisert: 31.mai.2017 06.21
Oppdatert: 31.mai.2017 06.21

Dagen er et årvisst myldrearrangement hvor fagmiljøene på Blæstad og Høgskolen i Innlandet campus Blæstad viser seg fram.

Dagen åpnes med inspirasjonsforedrag om innovasjon og lønnsomhet ved bøndene Louise Gjør og Guro Sveberg. Louise Gjør er gårdsbutikkinnehaver og grønt- og eggprodusent i Stange Vestbygd, mens Guro Sveberg er forsker og storfeprodusent. I foredraget forteller de om innovasjon og lønnsomhet i lys av erfaringene med sine satsinger.

I år kommer Norges Bondelags leder, Lars Petter Bartnes, klokka 14.30 for å holde innledningsforedrag til debatt om jordbruksmeldinga og bonden. han tar opp bruddet i forhandlingene, videre behandling i Stortinget og jordbrukspolitikken i forbindelse med stortingsvalget 2017. I tillegg tar han for seg utviklingen innen bioøkonomien, og hvor mye utdanningene på Blæstad betyr regionalt og nasjonalt. I den påfølgende politiske debatten klokka 15.00-16.00 er betydningen av kompetansemiljøet på Blæstad blant temaene. I panelet sitter Kristian Tonning Riise (H), Magne Rydland (KrF), Ole Frode Mikkelsgård (V), Emilie Enger Mehl (Sp), Nils Kristen Sandtrøen (Ap), Martin Løken (MDG), Ståle Støen (SV) og Nils Øian (PP). Politisk kommentator i Nationen, Eva Nordlund, er debattleder.

I tillegg kommer en rekke sentrale aktører i landbruket for å ha stands og utstillinger. Det blir utekafé og smaksprøver på helgrillet lam, markvandringer, maskinutstilling og testkjøring.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke