10. des
USJENERT: Snippkoia er den mest avsidesliggende koia i Løiten Almenning. FOTO: STEINAR ØSTLI
 
Bli kjent med Snippkoia

Publisert: 14.jun.2011 04.12
Oppdatert: -
Hamar og Hedemarken Turistforening, Løten krets arrangerer tur til Snippkoia tidlig onsdag kveld anført av turleder Steinar Østlie.
Snippkoia er en gammel skogskoie som eies av Løiten Almenning, men disponeres av Turistforeningens løtensavdeling. Koia ligger 760 meter over havet rundt 600 meter vest/nordvest for toppen av Gjetholen (Gitvola), nord for Gjetholen sæter. Rondanestien passerer forbi koia.
Koia ble satt opp i forbindelse med en planlagt hogst på 1950-tallet som en av de siste allmenningskoiene som ble oppført før hjulkoiene kom.
Snippkoia er trolig også den mest avsidesliggende koia i Løiten Almenning, klemt mellom Vang og Åmot på nordsida av Gjetholsberget.
Området preges av snørike vintre, men i juni har våren og hvitveisen også kommet til Snippkoia. Koia står ulåst, den har fem sengeplasser og har gasskokeapparat og ordinær utrustning.
Turen som legges opp onsdag er på rundt 10 kilometer og går gjennom den urskogaktige gammelskogen på oversida av setervollen på Gjetholen og noen av de mange eskerne i denne delen av Lavsjømyrene/Målikjølen naturreservat.
Toppene på Synsåsen og Gjetholen, som begge er over 800 meter over havet passeres undervegs.
Det blir også en avstikker innom ei hundre år gammel ljørkoie som er under restaurering.
Turen er åpen for alle, og det er oppmøte på Myklegard for samkjøring derfra. Ta med mat og drikke etter behov.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke