8. des
 
Blomkålsuppe
Hjemmelaget blomkålsuppe tar nesten ikke lengre tid å lage enn å vispe sammen en posesuppe. Gevinsten du får ved å lage den selv, er den gode smaken. Toppet med litt sprøtt bacon kan den serveres som middag, eller som en deilig kveldsrett.

0
Publisert: 08.jan.2015 04.00
Oppdatert: 08.jan.2015 03.59

Ingredienser1 blomkål1/2 stk. finhakket løk8 dl vann2 stk. hønsebuljongterning2 dl helmelk1/2 ts salt1/4 ts pepper6 skiver bacon, i små strimler2 vårløk, i tynne skiverSlik gjør du:1. Rens blomkål og del i mindre buketter. Ha blomkålbuketter, løk, vann, buljong og melk i en kjele. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre.2. Ta ut noen blomkålbuketter fra suppen og kjør resten av suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.3. Stek bacon sprøtt i en stekepanne, vend inn vårløk og stek et minutt til vårløken er mør.4. Fordel blomkålbuketter i suppeskåler og hell over suppe. Pynt med bacon og vårløk.Gjerne grovt brød til.(Tilsett gjerne litt fløte eller crème fraîche for en fyldigere suppe. Revet parmesan smaker også utmerket til.)Matprat.no

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke