Ingredienser1 blomkål1/2 stk. finhakket løk8 dl vann2 stk. hønsebuljongterning2 dl helmelk1/2 ts salt1/4 ts pepper6 skiver bacon, i små strimler2 vårløk, i tynne skiverSlik gjør du:1. Rens blomkål og del i mindre buketter. Ha blomkålbuketter, løk, vann, buljong og melk i en kjele. Kok opp og la det koke til grønnsakene er møre.2. Ta ut noen blomkålbuketter fra suppen og kjør resten av suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.3. Stek bacon sprøtt i en stekepanne, vend inn vårløk og stek et minutt til vårløken er mør.4. Fordel blomkålbuketter i suppeskåler og hell over suppe. Pynt med bacon og vårløk.Gjerne grovt brød til.(Tilsett gjerne litt fløte eller crème fraîche for en fyldigere suppe. Revet parmesan smaker også utmerket til.)Matprat.no