15. des
 
Blondies
Er du en brownieselsker som begynner å bli bittelitt lei av mørk sjokolade? Vel, da er det bare å gjøre seg klar for blondies - den gylne, søte og syndige søsteren! Denne kaken smelter i munnen, er mildt avhengighetsskapende og latterlig enkel å lage.

0
Publisert: 16.apr.2016 04.00
Oppdatert: 16.apr.2016 03.59

250 gr smeltet smør

500 gr rørsukker eller lyst brunsukker

4 egg

2 ts vaniljesukker

5 dl hvetemel

1⁄2 ts bakepulver

2 1⁄2 dl hakkede pecannøtter

1 1⁄2 dl hakket hvit sjokolade

1 1⁄2 dl hakket melkesjokolade

Slik gjør du:

1. Forvarm stekeovnen til 190 °C.

2. Legg bakepapir i en liten langpanne eller ildfast form (ca. 23x33 cm)

3. Visp sammen smør, sukker og vaniljesukker. Tilsett egg og rør godt mellom hvert egg.

4. Rør inn mel og bakepulver. Grovhakk nøtter og sjokolade og vend det inn i røren. Hell røren i formen og bruk en slikkepott til å bre den jevnt ut.

5. Plasser formen midt i ovnen og bak til kaken akkurat har «satt» seg, ca. 35 minutter.

6. Avkjøl helt på rist, og løft kaken ut av formen ved hjelp av papiret. Del i passe store biter og server.

(Matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke