13. des
FRITTALENDE: Bokhandler og teolog Jiang Yu Chun fra Kina taler i Hamar Frikirke søndag kveld.FOTO: Bibelselskapet
 
Bokhandleren i Nanjing besøker Hamar

Publisert: 12.feb.2011 04.12
Oppdatert: -
Søndag kommer Jiang Yu Chun fra Kina på besøk til Hamar for å tale på kveldsmøtet i Hamar Frikirke, som arrangeres av Bibelselskapet i samarbeid med Frikirken, NLM Hamar Misjonsforsamling og Hamar menighet.
Jiang Yu Chun er 45 år og besøker Norge i forbindelse med markering av Bibeldagen. Han er kjent for sin meget lille, men svært viktige kristne bokhandel i Nanjing som han har drevet i ett år. Han var ansatt i Det kinesiske kirkerådet i 12 år, før han gikk inn i bokhandlerbransjen.
- Det er en stor utfordring å få alle biblene ut til folket i et land med enorme avstander. Jeg liker den oppgaven, sier den blide og energiske kineseren til nettstedet Bibel.no.
I bokhandelen kan han omsette alle typer bøker, men ikke vanlige bibler. De må kjøpes i bokforretninger som kirken driver.
I dag har han ingen formelle posisjoner i noen kirke, noe som gjør det mulig for ham å holde nær kontakt med alle kirkelige miljøer i Kina. Han er også kjent som en meget frittalende person.
Som tidligere leder for «Tre Selv kirkens» bibeldistribusjon kjenner han bibelbehovet både fra innsiden og utsiden av kirken.
Han er utdannet teolog, først fra kirkens seminar i Anhui-provinsen, senere fra den teologiske høyskolen i Nanjing.
Søndager preker han fast i kirker utenfor Nanjing og arbeider ellers i organisering av kristne fellesskap i byen.
Nora Margaret Gimse er møtets tolk, mens Marte og Ole Kristian Sameien synger.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke