12. des
 
Bokkhøltreffet 2013

Publisert: 07.sep.2013 04.13
Oppdatert: -
Det folkelige, utendørs kulturarrangementet «Bokkhøltreffet 2013» går av stabelen ved Bokkhølkoia i Vang allmenning søndag fra klokka 13.00. Osvald Røhr og Magne Nordseng har sammen med gode støttespillere skapt en kulturtradisjon med formidling av skrøner og viser fra ljørkoielivet. Det betyr at det i likhet med tidligere år igjen er klart for historier, viser og dikt fra skog og fjell og arbeids- og friluftsliv. Bokkhølkoia er egentlig to restaurerte koier i skogen mellom Haugsetra og Nybusetra. Osvald Røhr har stått for restaureringen og samlingen av utstyr fra tidligere tiders arbeid i skogen. Årets deltakere er Osvald og Eli Røhr, Magne Nordseng, Olav Fredriksberg, Hans Petter Korsveien, og tryslingene Liv Gjønnæs og Jan Lans. De to siste framfører tekster og melodier, ikke minst på dialekten fra de «djupe skoger», trysildialekt. Det er best parkeringsmuligheter, best sti og kortest å gå fra Haugsetra. For å komme dit kjører du videre innover fjellvegen fra Gåsbu og tar til venstre ved St. Olav og fortsetter rundt fem kilometer. Fotturen tar en god halv time og går delvis i myrlendt terreng. Godt fottøy anbefales derfor. Det er merkete stier både fra Haugsetra og Nybusetra. Ta med kaffe og niste og gjerne bærspann. Arrangørene Osvald og Magne forteller nemlig at det er blåbærtid og at tyttebæra begynner å bli moden i området.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke