9. des
TORE REM: Hvem var egentlig Jens Bjørneboe?
 
Bokkveld

Publisert: 13.okt.2010 04.12
Oppdatert: -
Tore Rem kommer til Gravdahl Bokhandel i Hamar torsdag. Han vil snakke om Jens Bjørneboe: «Født til frihet». Med annet bind av Tore Rems store biografi avsluttes framstillingen av et helt usedvanlig mangfoldig og motsetningsfylt menneskeliv.
I «Født til frihet» kommer fortellingen om den Jens Bjørneboe svært mange vil ha et sterkt forhold til. Det er i disse årene, fra han kaster seg inn i fengselsdebatten romjulen 1959 og til han dør i 1976, at han blir «Jens Bjørneboe», slik han har levd videre. Som fortelling, som myte, som eksempel. Rem skildrer Bjørneboes utallige engasjementer, fra kriminalomsorg til ytringsfrihet, fra teaterarbeid til motstand mot Vietnamkrigen. Denne biografien rommer også de nære ting, portretter av ektemannen, elskeren, familiefaren og vennen. Av et varmt, nærværende, men ytterst rastløst menneske. «Født til frihet» er historien om det som etter hvert blir en rystende, personlig tragedie. Biografien baserer seg på et enormt nytt kildemateriale, og er i tillegg utstyrt med nær 200 illustrasjoner, svært mange av dem ukjente. Rem bringer oss tettere på denne fascinerende forfatteren, enn vi noen gang tidligere har kommet. Samtidig framstår Jens Bjørneboe både som et bilde og et motbilde av sitt land og sin tid.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke