14. des
fra hamar menighet: Madeleine Ekeberg, Maria Bakkerud, Tobias Veslum Hanse og Willian Borza. Foto: Mari Stende Zani
 
Bøsseinnsamling

0
Publisert: 24.mar.2015 04.00
Oppdatert: 24.mar.2015 04.00

Kirkens Nødhjelps årlige bøsseinnsamling holdes i tidsrommet 22.-24. mars. Vann og klima er tema for årets aksjon, som har fått overskriften: « I kriser er vann kritisk». Menigheter over hele landet deltar. I Hedmark går konfirmanter i ettermiddag fra dør til dør.

– Vann er prekært for mennesker i nød. Derfor er vann noe av det aller første Kirkens Nødhjelp stiller med i katastrofer. Kirkens Nødhjelp har for eksempel sørget for rent vann til over en million mennesker i Syria, som lever med borgerkrig på femte året. Støtten gir Kirkens Nødhjelp mulighet til å handle raskt og gjøre en best mulig jobb.

– Kirkens Nødhjelps fasteaksjon samler inn penger slik at organisasjonen kan handle raskt og være til stede for dem som trenger det mest. Det finnes også lyspunkt, heldigvis, sier Mosvold. – Vi ser at stadig flere mennesker i fattige land går fra elendighet til et verdig liv. Mange flere har fått seg en jobb, noe som gir mat på bordet og penger til å gi barna utdanning. Kirkens Nødhjelp jobber derfor tett sammen med lokalbefolkningen i slike land for å fjerne de grunnleggende årsakene til fattigdom. Pengene fra årets aksjon hjelper oss også å styrke våre partnere i disse landene som skaper endring for de fattigste. Det hjelper å engasjere seg

I fjor ble det satt rekord på landsplan, med 36 millioner kroner.

Rundt 40 000 bøssebærere over hele landet er med. Ta godt imot dem og ha kontanter klare, oppfordrer Iver Mosvold, kateket i Hamar og Vang menighet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke