8. des
FILMSKAPERE: Knut Baardseth og Karsten Westad. FOTO: HA 1959.
 
Brannvern og branntrygd
Stange og Romedal brannkasse og Stange Historielag har filmkveld i Stange bibliotek tirsdag klokka 18.30.

Publisert: 15.feb.2016 04.00
Oppdatert: 15.feb.2016 03.59

Der vises «Brannvern og branntrygd på landsbygda», en skolefilm fra 1950-tallet, laget av Knut Baardseth og Karsten Westad, for Stange og Romedal Brannkasse. Den er nå digitalisert, og det er lest inn nye kommentarer.

Tore Larsen fra Stange og Romedal Brannkasse vil fortelle om filmen og restaureringen, og det er åpent for spørsmål og kommentarer. Filmen er helfinansiert av Stiftelsen Stange og Romedal Brannkasse, som har trykket opp 1.000 eksemplarer som doneres videre til Stange Historielag under filmkvelden.

I 1959 deltok Stanges skoleelever i en stilkonkurranse etter visning av filmen. Det kom inn 600 stiler. Dagens stangeelever kan også nye godt av filmen da det skal deles ut eksemplarer til skolene. Filmen kan også kjøpes i biblioteket tirsdag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke