7. des
BAROKK: Norwegian Cornett & Sckbuts.
 
Brennaktuell barokk

Publisert: 13.apr.2016 04.00
Oppdatert: 13.apr.2016 04.00

Lørdag klokka 12.00 er det tid for konsert nummer to i konsertserien «Brennaktuell barokk» i Hamar domkirke. Det prisbelønte tidligmusikkensemblet Maar Norwegian Cornett & Sackbuts (NCS) presenterer rykende fersk tidligmusikk i kammermusikkserien, som fokuserer på historisk blåsemusikk – spilt på instrumenter som ble brukt i renessansen og barokken. Musikken som presenteres er 1500- og 1600-tallets popmusikk. På denne andre konserten i serien, med tittel «Maar Norwegian Cornett & Sackbuts», møter du «folkemusikk»-ensemblet Maar, som også beveger seg mye innen klassisk- og jazzsjangre, i samspill med tidligmusikkensemblet Norwegian Cornett & Sackbuts. Sjangeroverskridende og fusion er forholdsvis oppbrukte begreper, men av og til er det akkurat det man holder på med. På programmet står både eldre og nyere folkemusikk og populærmusikk fra gamle dager blandet med helt nye komposisjoner og improvisasjoner! Høsten 2015 kom begge ensemblene ut med en ny plate, Maar kom ut med plata Epleslang og Norwegian Cornett & Sackbuts med plata «The beauty of Nothingness». Maar består av Britt Pernille Frøholm på hardingfele og fele, Irene Tillung på trekkspill og Ellen Brekken på kontrabass.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke