6. des
Norwegian Cornett & Sackbuts
 
Brennaktuell Barokk – ny konsertserie

0
Publisert: 21.jan.2016 04.00
Oppdatert: 21.jan.2016 03.59

Fredag klokka 19.00 er det premiere for en helt ny konsertserie i Hamar domkirke. Det prisbelønte tidligmusikkensemblet Norwegian Cornett & Sackbuts (NCS) presenterer rykende fersk tidligmusikk i kammermusikkserien Brennaktuell Barokk. Konsertserien fokuserer på historisk blåsemusikk – spilt på instrumenter som ble brukt i renessansen og barokken. Musikken som presenteres er 1500- og 1600-tallets popmusikk, små perler av fantastisk vakker og fengende musikk – mye god musikk du kan trampe takten til!

På denne åpningskonserten, med tittel «In stilo moderno», får du sjansen til å treffe to av verdens ledende zinkister. Zinke er et gammelt blåseinstrument som hadde sin storhetstid på 1500- og 1600-tallet. På den tida var zinkistene blant de mest virtuose og best betalte musikerne. NCS har på denne konserten med seg to zinkister som er helt i toppsjiktet i verden i dag, nemlig Josué Meléndez Peláez og Alexandra Opsahl. På programmet står virtuose sonater av blant andre Dario Castello og vakker og pompøs musikk av Gabrieli og Frescobaldi.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke