19. nov
 
Brennsnut
Brennsnut er norsk tradisjonsmat fra Sunnmøre, men serveres også andre steder i landet. Suppa kan både lages av ferskt kokekjøtt som her eller med varianter av saltet kjøtt, for eksempel rester av fenalår. Erter og av og til byggryn er også vanlig å bruke i brennsnut.

0
Publisert: 25.aug.2015 04:00
Oppdatert: 25.aug.2015 04:00

Ingredienser:

ca. 11⁄5 kg kokekjøtt av storfe, eks bog eller høyrygg

2 dl gule erter

2 l vann

4 stk gulrot

1⁄2 stk kålrot

1⁄2 stk hodekål

8 potet

1 stk purre eller løk

Slik gjør du:

1. Legg erter i kaldt vann natten over.

2. Hell av bløtleggingsvannet, fyll på med nytt vann og kok opp. Fjern skummet som danner seg på toppen.

3. Legg i kjøtt, kok opp og skum av en gang til. La alt koke ved svak varme i 2 - 2 1/2 timer, eller til kjøttet er mørt.

4. Skrell grønnsakene og potetene. Del alt opp i suppeterninger, og la dem koke med de siste 15 minuttene.

Server med flatbrød.

Man kan også lage en enklere brennsnut med kjøttpølse

(Matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke