10. des
 
Bursdag med Løven Lukas

Publisert: 17.apr.2015 04.00
Oppdatert: 17.apr.2015 03.59

Løven Lukas er lokomotivfører og veldig opptatt av tog og sikkerhet. Søndag fyller han to løveår, og inviterer til bursdagsfest blant tog på Norsk Jernbanemuseum klokka 11.00-16.00. Løven Lukas er en del av Jernbaneverkets holdningsskapende arbeid. Løven Lukas består av løven selv, historien om han, en rekke oppgaver og en Løven Lukas-bamse. Opplegget er pedagogisk tilrettelagt for å snakke med barn om tog og sikkerhet. Norsk Jernbanemuseum har plass til alle barn som vil komme for å feire dagen sammen med Løven Lukas. Det er også Leke- og byggehelgaktiviteter, og i tillegg til utstillingens faste aktiviteter, lekekroken, lekelokomotivet Urskog og togsimulatoren, er det spill og leker. Det blir servert saft og boller til barna, voksne får kaffe. Løven Lukas har laget konkurranser og oppgaver som hele familien kan ta del i. Det er rebusløp med premiering, tegnekonkurranse med premiering, fargelegging, spill og fotografering/fotoshoot med Løven Lukas. Minitoget Knertitten kjører. Jernbaneverket jobber kontinuerlig for å forbedre sikkerheten på jernbanen, og Løven Lukas er en del av dette. Hovedbudskapet er stopp, se og lytt etter tog. Norsk Jernbanemuseum er Norges nasjonale jernbanemuseum og eies av Jernbaneverket. På museet vises biter fra den norske jernbanehistorien. Her kan man se, ta og føle på vår felles jernbanehistorie.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke