6. des
 
Byen Uten Øyne

Publisert: 02.okt.2013 04.13
Oppdatert: -
Den dansk-norske forfatteren og komponisten J.E. Lundberg la i høst ut på sin fjerde turne sammen med kontrabassisten Joachim Thönen. Siden de begynte sitt samarbeid i 2012 har de opptrådt i Norge, Sverige og Danmark. Musikken de spiller hører til i den tradisjonen som i Russland går under navnet «bard music», eller «forfattersanger», og som i USA ble hetende «beat». Melodiene og instrumenteringen kretser om tekstene som gravitasjonspunkt. Hos Tante Gerda lørdag klokka 14.00 får publikum høre utdrag av forestillingen fra Gribbetour 2013, «Byen Uten Øyne», som er en lyrisk odyssé gjennom Nordens urbane under- og sideverdener, med fragmenterte historier som noen ganger går forbi alt det der med livet, døden og kjærligheten. Tante Gerda er siste spillested i turneen, som er støttet av Statens Kunstråd, Danmark. Jon Eirik Lundberg (født 1974) har utgitt bøker og plater siden 2005. Han vokste opp i Son, Oslo og København. Han debuterte med boken «Sverige» i 2005. Han bor på Læsø i Kattegat, der han går i lære som filosof hos dr.philos. Hans Kolstad. Lundberg dobbeltdebuterte som plateartist i 2007 med «Skrik Når Du Brenner» og «Ikke Si Det Som Det Er». Han har påbegynt en bildeproduksjon, og holder konserter og opplesninger i de nordiske landene.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke