15. des
COUNTRYLEGENDER: Arvid «Akke» Strand og hans musikere spiller Johnny Cash og Jim Reeves.
 
Cash & Reeves i Domkirken
Arvid «Akke» Strand med band har Johnny Cash og Jim Reeves-konsert i Hamar domkirke søndag klokka 19.00.

Publisert: 01.aug.2015 04.00
Oppdatert: 01.aug.2015 04.00

I tillegg til Arvid «Akke» Strand (vokal), hører vi Dag Yri (keyboard og piano), Helge Hovland (sologitar), Geir Asprusten (bass), Jan Olav Sveen (saksofon, gitar og sang).

Hvorfor Jim Reeves og Johnny Cash i kirken? De to levde jo helt forskjellige liv, men begge var troende og engasjerte seg ofte i kristne sammenhenger gjennom sin musikk. Johnny Cash ble ordinert til prest etter sitt svært turbulente liv. Faktisk turnerte han med den kjente predikanten Billy Graham i mange år. Jim Reeves var «Gentleman-Jim». Arvid Strand hørte han i Njårdhallen tidlig på 1960-tallet. Måneder senere omkom han i en flyulykke.

– Til tross for forskjellene, hadde de en sterk fellesnevner. Begge kom fra en kristen oppvekst, og det preget dem hele livet. Dette er også noe av årsaken til at vi har valgt å legge mange av konseptene til kirker, hvor vi føler musikken så absolutt kommer til sin rett, forteller Strand.

Han framfører de kjente artistenes sanger med hver sin stemmelyd. Røffere på Cash og mjukere på Reeves. Strand er også konferansier, og forteller om artistene. Noe som betyr at det nærmest blir en reise gjennom deres liv og karrierer fra vugge til grav.

Han presenterer selvsagt deres mest kjente sanger, som «I Love You Because», «Man in Black», «Four Walls» og «Sunday Morning Coming Down», men også de litt mer ukjente låtene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke