5. des
TIL RØROS: Med Norsk Jernbanemuseums stålvogntog med diesellokomotiv Di 3.616 i front.
 
Chartertog til Rørosmartnan
Norsk Jernbanemuseum setter opp chartertog til Rørosmartnan lørdag, og klokka 09.10 er det avgang fra Hamar stasjon.

Publisert: 18.feb.2014 04.13
Oppdatert: -
Toget består av diesellokomotiv Di 3.616 og et sett med stålvogner, og har derav fått navnet stålvogntoget.
Turen er åpen for alle, og for mange er nettopp lyden av å sitte i en vogn bak en brummende Di3 fra 1958 en opplevelse. De fleste vognene ble bygget på 1960- og 70-tallet, men har senere blitt ombygget og gått i trafikk inntil senere år. En kafévogn med salg av kaffe og vaffel er også med i toget.
Det er avreise fra Hamar klokka 09.10 med ankomst Røros klokka 13.04. Avreise fra Røros klokka 17.30 med ankomst Hamar rundt klokka 21.30. Toget kjører tur/retur Hamar med stopp på stasjonene Elverum, Rena, Koppang, Alvdal og Tynset.
Det er mulig å forhåndskjøpe billetter hos Norsk Jernbanemuseum, og det blir billettsalg om bord i toget.
Røros Kobberverk og bergverkssamfunnet var avhengig av tilførsel av matvarer og andre forsyninger, og varene måtte fraktes til Røros med hest og slede vinterstid eller kløves sommerstid. Historiens første Rørosmartnan ble holdt i 1854. Handelen gikk nedover og mange mente at dødsstøtet ville komme med Rørosbanen. Men med jernbanen økte tilstrømningen og omsetningen. Interessen dalte igjen på 1960-tallet inntil Røros Turist- og Reiselivslag tok over, og sammen med handelsstand og kulturstyre klarte å bygge opp igjen martnan til det vi kjenner i dag.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke