16. des
 
Chili con carne
Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat. Dette er en rett som har basis i det meksikanske kjøkken, men som er ekte amerikansk, trolig fra Texas.

0
Publisert: 10.mar.2015 04.00
Oppdatert: 10.mar.2015 04.00

Ingredienser:

400 gr kjøttdeig eller karbonadedeig

2 ss margarin eller olje til steking

1 stk finhakket løk

2 båter finhakket hvitløk

1 stk finhakket rød chili

1 boks hermetiske tomater

1 boks chilibønner

1 rød paprika i biter

1 båt grønn paprika i biter

1 1⁄2 ts chilipulver

1⁄2 ts malt spisskummen

1⁄2 ts salt

Slik gjør du:

1. Ha margarin eller olje i en varm gryte. Vent til margarinen slutter å bruse, og brun kjøttdeig i to omganger sammen med løk, hvitløk og chili.

2. Hell over hermetisk tomat og la det surre i 3-4 minutter.

3. Bland inn chilibønner, paprika og krydder. La det koke et par minutter og smak til med salt.

Server gjerne gryteretten med salat og brød.

Liker du gryten litt ekstra hot? Ha i en til chili eller litt ekstra chilipulver.

(Matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke