10. des
FULL KIRKE: Ian Watering samler full kirke når han inviterer til carol singing i Storhamar kirke.
 
Christmas Carol
Ian Watering inviterer til English Carol Singing-aften i Storhamar kirke for 34. gang, torsdag klokka 19.00.

Publisert: 12.des.2012 04.13
Oppdatert: -
Dette er en av Hamars eldste juletradisjoner med en uhøytidelig samling av «elendige» sangere som synes det er hyggelig å komme sammen og synge.
I 33 år har unge og gamle sunget vakre engelske julesalmer, og hørt juleevangeliet opplest på forskjellige varianter av engelsk, skotsk, amerikansk, australsk og cockney.
Og som vanlig blir budskapet opplest på språket fra innvandrere med vidt forskjellige bakgrunn. I løpet av årene er juleevangeliet framført på 30-40 språk.
I noen tilfeller er deler av budskapet gjenkjennbart, ord som Maria og Betlehem er ganske forståelig på fransk og tysk, men noen ganger er det litt «gresk».
Uansett er det en påminnelse om at julen ikke er forbeholdt nordboere eller folk med engelskspråklig bakgrunn.
- Bli med oss og syng julen inn, litt vel tidlig kanskje, men ikke desto mindre gledeligere, sier Watering, som hvert år lager et engelskspråklig juledikt.
Og «Carol singing 2012 Poem» er skrevet på melodien til «Julekveldsvisa» av Prøysen og begynner slik:
«So you Haven't washed the floorboards yet or carried in the wood, You thought there were more days till Yule, which made you feel quite good About our get-together at the Xmas gathering To sing our lovely carols, for tea and smatterings …».
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke