7. des
 
Couscoussalat

Publisert: 15.mar.2018 13.15
Oppdatert: 15.mar.2018 13.15

Couscousen er piffet opp med herlige sitrusfrukter, tørkede godsaker og smakfulle krydder. En snarvei innom det marokkanske kjøkkenet!

250 gr couscous

1⁄2 ts gurkemeie

1 ss olivenolje

1⁄2 ts salt

2 1⁄2 dl vann

6 stk tørkede fiken i terninger

8 stk tørket aprikos i terninger

2 stk snittet vårløk

50 gr grovhakkede pistasjnøtter

2ss finhakket frisk mynte , eventuelt bladpersille

DRESSING:

saft av 1 stk sitron

1 dl ferskpresset appelsinjuice

1 ss honning

1⁄2 ts malt koriander

1⁄4 ts malt kanel

1⁄4 ts malt ingefær

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts nykvernet pepper

1. Bland couscous, gurkemeie, olje og salt godt sammen i en bolle. Ha vann, fiken og aprikos i en liten kjele, kok opp.

2. Sil kokevannet over bollen med couscous, sett fruktbitene til side. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i 10-15 minutter, eller til væsken er absorbert.

3. Bland dressing av sitronsaft, appelsinjuice, honning, koriander, kanel og ingefær. Smak til med salt og pepper.

4. Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin. Ha i fruktbiter, vårløk, pistasjnøtter, mynte og dressing. Bland det hele forsiktig sammen.

Server marrokansk couscoussalat til krydrede grillspyd eller marinerte kyllinglår.(Matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke