6. des
VÅRKONSERT: Med Solheimkoret.
 
Crescendo Venezia
i vår skal Solheimkoret delta på den internasjonale korkonkurransen i Venezia, og holder «generalprøve» med vårkonsert i Veldre kirke søndag klokka 19.00 og kommende tirsdag klokka 20.00.

Publisert: 13.apr.2013 04.13
Oppdatert: -
Koret bestemte for noen år siden at de vil delta på en internasjonal korkonkurranse annethvert år.
I forkant av årets deltakelse i Venezia med avreise 28. april, ønsker Solheimkoret å dele sine nylærte Italienske korperler med sitt hjemlige publikum.
Koret deltok for to år siden i Østerrike og vant to gulldiplomer i klasse A. Den suksessen har de tenkt til å gjenta med helt nytt stoff i år ifølge musikkutvalgets leder Kari Fagerhaug Bryhni.
- Med vårens intense øvinger er Solheimkoret på nok en stigende musikalsk kurve, sier dirigent Inger-Pernille Stramrud. Hun legger til at koret har fylt tankene med musikalsk drivstoff, rensket alle struper og lastet inn gode toner som nå er i ferd med å bli flybåren musikk fra Norge til Venezia.
Fra repertoaret røpes det at blant annet den italienske «Saluto alla Beata Virgine Maria» av Battista Pradal, «Lasciatemi morire» av Caludio Monteverdi og «Ave Maria» av Colin Mawby står på programmet, som en del av konkurransestoffet.
Koret har også valgt å tilføre konsertene noen av sine tidligere publikumsfavoritter, blant andre «Du ser meg i auga» med tekst av Halldis Moren Vesaas. Et nydelig stykke tekst og musikk tilrettelagt for kor av den lokale dirigenten Thomas Caplin.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke