7. des
DATATRUSLER: Ved generalmajor Roar Sundseth. (Til høyre).
 
Cyberforsvaret

Publisert: 20.mar.2013 04.13
Oppdatert: -
Sjef for Cyberforsvaret, generalmajor Roar Sundseth, holder foredrag om «Cyberoperasjoner - utfordringer i Cyber» på Ridehuset torsdag klokka 18.00 i regi av Hedemarken Forsvarsforening. Et moderne samfunn med mye bruk av data- og kommunikasjonssystemer, har blitt mer og mer sårbart. Dette gjelder selvsagt for Forsvaret, men i like stor grad for det sivile samfunn. Cyberforsvarets oppgave er blant annet å sikre cyberdomenet innenfor Forsvarets virksomhet. Riktignok er Cyberforsvaret ikke definert som en egen forsvarsgrein, men det kan sidestilles med land-, luft- og sjødomenet. Roar Sundseth ble utnevnt til sjef for Cyberforsvaret i 2009. Cyberforsvarets avdelinger er spredt over hele landet, men siden 2011 har ledelsen hatt tilhold på Jørstadmoen. Generalmajor Sundseth startet sin militære løpebane i Hærens samband i 1972. Han har vært gjennom Forsvarets skolesystemer på alle nivåer, og han har også stabsskole og høgskole (US Army War College) fra USA. Han har hatt varierende og utfordrende stillinger i Forsvaret, spesielt innenfor den operative siden. I sin nåværende stilling er han en av Forsvarssjefens nærmeste medarbeidere. Foredraget er åpent for alle.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke