15. des
FORFATTER: Kjell Kristensen. FOTO: WERNER JUVIK
 
«Da Gud ble til»
Torsdag klokka 19.00 holder Human-Etisk Forbund i Hamar og omegn temamøte på Astoria hotell i Hamar, med foredrag av forfatter Kjell Kristensen om hans nylig utgitte bok «Da Gud ble til».

Publisert: 21.sep.2015 04.00
Oppdatert: 21.sep.2015 04.00

«Dette er en dristig og original bok om hvordan den menneskelige sivilisasjonen har oppstått og utviklet seg. Hva har formet mennesket og fått oss til å opptre som vi gjør? Og hva gjorde at menneskene fikk ideen til å skape seg en gud for å forstå og beherske naturkreftene? «Da Gud ble til» gir en bred innføring i ulikhetene og ikke minst, de uventet mange fellestrekkene i religionene. Verdenssamfunnet har endret seg dramatisk siden dampmaskinens inntog. Vi har fått ekstrem vekst, ekstreme konflikter, miljøproblemer og dramatiske følger for livsmangfoldet på jorda. Har religiøs stormannsgalskap spilt en rolle i denne utviklingen? Og det siste tiåret har den religiøse polariseringen økt. Hvordan kan man skape en verden der tros- og livssynsfrihet blir mest mulig reell? Hvordan har vår religiøse selvforståelse påvirket vår forvaltning av ressursene og livsmangfoldet?», heter det i pressemeldingen fra Human-Etisk Forbund.

Kjell Kristensen har skrevet for teater, film, radio og tv. Hans sterke interesse for historie, religion og mytologi går igjen som en rød tråd i alle hans arbeider. Kristensen er også vigsler og gravferdstaler for Human-Etisk Forbund.

Temamøtet er åpent for alle. Det blir boksalg, muligheter for forfatterens signatur og enkel bevertning.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke