6. des
hamar damekorps: Slik kjenner vel de fleste korpset. Lørdag blir det lite marsjering og mye spilling.
 
DAMENE går til filmen ...
Hamar Damekorps fyller 15 år og holder festkonsert i Festiviteten lørdag. Film er tema for jubileumskonserten. Det er mange medvirkende: Hamar Damekorps, selvfølgelig og Hamar dameband med solister. Og når man er i Festiviteten hører både film og sjokoladegutter med.

Publisert: 25.okt.2012 04.13
Oppdatert: -
15 år er ingen alder i Janitsjarbyen Hamar, men det er i alle fall en god anledning til å invitere til fest. Stein Hustad, korpsets dirigent i ti år, fikk ideen med å starte ett damekorps. Spilleglade jenter fra hele distriktet meldte seg etter hvert, både de med lang erfaring og de helt ferske. Med sine huldrestakker har de vekket oppsikt både i inn- og utland.
Musikkøvelsene holdes nå i det gamle rådhuset og den gamle yrkesskolen i påvente av Hamars nye kulturhus. Men jentene har det moro, mens Merete Høgset har vært korpsets faste dirigent de siste fem årene. Det er stort sett hun som bestemmer, selv om jentene også prioriterer det sosiale.
Filmmusikk, både norsk og utenlandsk, er tema for kvelden. Korpset spiller selvsagt mye selv, men de har med seg flere, blant annet fire unge solister. Pia Bekkeli, Ingrid Iversen, Elisabeth Brendløkken og Hanne Seem Murbræck, som alle har sin mødre i Damekorpet. Hamar dameband spiller med solistene.
Festkonserten starter klokka 17.00 og Torill Nybrott er kveldens konferansier.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke