7. des
BLUESKVELD: På Gregers.
 
Dave Weld & The Imperial Flames

Publisert: 08.apr.2015 04.00
Oppdatert: 08.apr.2015 04.00

Hamar Bluesklubb får storfint besøk fra bluesmekkaen i Illinois når Dave Weld & The Imperial Flames kommer til Gregers fredag klokka 22.00. Gitaristen, vokalisten, låtskriveren og bandlederen Dave Weld er født i Chicago i 1952. Funnet av en gammel Victrola og noen utslitte 78-skiver i familiens kjeller, ble ungguttens første møte med bluesmusikken. En egen platesamling ble påbegynt, og de tidligste inspirasjonskildene var artister som Lightnin’ Hopkins, Howlin’ Wolf, Muddy Waters, Blind Willie Johnson og B.B. King. På slutten av 70-tallet spilte han i et par husband, delte scenen med de fleste blant blueseliten og utviklet et vennskap med blueslegenden J.B. Hutto, som ble hans lærer og mentor, og i løpet av studietiden hjemme hos den Grammypris-belønnede slidegitarmesteren ble Weld kjent med Huttos nevøer, Little Ed Williams og James «Pookie” Young». Disse tre spilte sammen som Lil’ Ed & The Blues Imperials og platedebuterte med «Roughhousin» i 1987. Dave Weld & The Imperial Flames ble startet i 1988 og ga ut CD-en «Roughrockin’ in Chicago» i 1997. Den siste albumutgivelsen «Burnin’ Love» kom i 2010. Besetningen fredag er Dave Weld (vokal, slidegitar og gitar), Monica L. Garcia Myhre (vokal og perkusjon), Jeff Taylor (trommer, vokal og munnspill) og Dave Kaye (bass).

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke