9. des
LYSTIG: Opera møter teater.
 
«De lystige koner fra Windsor»

Publisert: 25.mai.2016 04.05
Oppdatert: 25.mai.2016 04.05

Ringsakeroperaen og Turnékompaniet møtes til dyst i Hamar Teater lørdag klokka 15.00. Anledningen er at de setter opp samme stykke i år, «De lystige koner i Windsor» av William Shakespeare. Riktignok har Turnékompaniets versjon, som spilles ute på Atlungstad Brenneri i sommer, fått navnet «Tullfjøl og gjetbukk i Vestbygda», men historien er den samme. – Dette skal vi ikke som gode konkurrenter og samarbeidspartnere la gå upåaktet hen, sier Jonas Kippersund i Turnékompaniet. I forestillingen bys det på vennskapelig kappestrid og diskusjon i Hamar Teater. I programmet «Fyll, fløyel og pianoforte» vil regissørene Anders Kippersund og Marit Grytnes Dullaert prate om forskjellene og likheten mellom en teater- og en operaoppsetning. For å illustrere hva de mener, og gi publikum en smakebit, har de hver sin Falstaff, Peter Kippersund og Knut Stiklestad og hver sin fru Ford, Trine Nyhus Lørum og Gunda Marie Bruce. I tillegg vil Sylvia Denais, som designer kostymene for Ringsakeroperaen lette litt på sløret og vise noen av kreasjonene sin. – Det blir opera og teater, vakkert og våget, høy og lav komikk. Alt pakket inn i rammen av Operasalongen; avslappet, men elegant, forteller Kippersund. Kafeen er åpen fra klokka 14.00.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke