13. des
TRADISJON: Ringsaker Kantori.
 
«De ni lesninger»

Publisert: 12.des.2015 04.00
Oppdatert: 12.des.2015 03.59

Tradisjonen tro fortsetter den engelske konserttradisjonen med «A Festival of Nine Lessons & Carols», eller «De ni lesninger» i Ringsaker kirke i regi av Ringsaker Kantori og Ringsaker kirkeakademi, og søndag klokka 19.00 er det 16. gang. Ringsaker Kantoris 26 sangere ledes av Torgeir Ziener. En av kantoriets tidligere sangere, Ingeborg Haugvik Francke, er solist. Organist Roger Andreassen akkompagnerer sikst og kor og gir tonefølge til menighetssangen. Prost Gerd Th. Christensen, sogneprest Stian Helland og kateket Eldbjørg Leinebø Ekre medvirker fra kirkestaben. Fra kantoriets rekker stiller Kari Lene Sjølie Kåshagen, Halvor Hjelle og Bent Joro som tekstlesere. Ringsaker kirkeakademi stiller også med tekstlesere. Ringsaker Kantori har valgt å legge seg nær opp til originalen, med de foreskrevne tekstene og den anglikanske liturgien ordrett oversatt. Etter prosesjonshymnen følger en innledende liturg. Deretter leses hver tekst etterfulgt av lystenning og en korkomposisjon som kommenterer den foregående teksten. Den niende og siste teksten leses av biskopen. Blant årets mange jubilanter i musikkverden er 75-åringen James Dickenson og den fem år yngre John Rutter. Begge blir representert på søndagens program.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke