12. des
POLITITROPPENE: Einar Gandrud snakker om de norske Polititroppene under siste krig.
 
De norske Politi-troppene under krigen

Publisert: 25.jan.2011 04.12
Oppdatert: -
Hedemarken Forsvarsforening har foredragsaften på Ridehuset, Vernepliktsverket i Hamar onsdag kveld.
Møtet er åpent for alle interesserte, og temaet er de norske Polititroppene under 2. verdenskrig, basert på dagboksnotater og egne bilder tilhørende foredragsholderen Einar Gandrud.
Einar Gandrud, pensjonert lektor ved Hamar Katedralskole er en av de gjenlevende som deltok i frigjøringen av Finmark i 1945. Han er 87 år og kommer opprinnelig fra Hønefoss. På slutten av krigen måtte han flykte til Sverige, og han meldte seg til tjeneste i Polititroppene.
Foredragets tittel er «De norske Polititroppene i Sverige, utdanning og innsats under frigjøringen».
Avdelingen Einar Gandrud tilhørte ble først satt inn i Finmark, for deretter å bli overført til Narvik i maidagene i 1945.
Gandrud førte dagboknotater under sin tjeneste, og har også noe bildemateriale fra denne tiden, noe som borger for et interessant foredrag om en noe ukjent del av vår krigshistorie.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke