12. des
JORDFORSKER: Berir Swensen.
 
Den biodynamiske jordbruksmetoden
Jordforsker Berit Swensen tar for seg den biologiskdynamiske jordbruksmetoden i teori og praksis og bruk av alternativer til kjemiske sprøytemidler i Stange Bibliotek onsdag klokka 19.00 i regi av Nettverket BIODYN.

Publisert: 03.feb.2014 04.13
Oppdatert: -
Tema er innsatsmidlene i biologiskdynamisk jordbruk, med fokus på de ulike preparatene som benyttes. Hvordan brukes de og hvordan virker de i praksis? Hva er forskjellen på det økologiske jordbruket generelt og det biologisk dynamiske? Gjennom flere år har biodynamiske viner blitt internasjonalt kåret til de beste. Vindyrkerne hevder at dyrkingsmetoden er avgjørende for kvaliteten. Forskingsmessig er det flere interessante funn, men mye gjenstår å finne ut av på dette området. Berit Swensen er biolog med hovedfag i plantefysiologi fra Universitetet i Oslo og har en doktorgrad fra Norges landbrukshøgskole på Ås (nå UMB - Universitetet for miljø og biovitenskap) innenfor jordkultur og prosesser i jord. Hun arbeider til daglig i VitalAnalyse med biologisk analyse av jord og planter.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke