7. des
FOREDRAG: Elisabeth Oxfeldt.
 
«Den indiske Cholera»

Publisert: 23.jan.2018 12.38
Oppdatert: 23.jan.2018 13.01

Ingeborg Refling Hagen kulturhus – Fredheim og Hamar Teater går Henrik Wergelands drama «Den indiske Cholera» fra 1835 nærmere etter i sømmene i Hamar Teater søndag klokka 13.30-16.30. Professor Elisabeth Oxfeldt holder foredraget «Henrik Wergelands drama Den indiske Cholera og imperialisme», før det blir pause med suppeservering, mingling og kaffe. Etter pausen viser en ungdomsgruppe fra Hamar Teater utvalgte scener fra dramaet med instruktørkommentarer ved Ander Kippersund. «Den indiske Cholera» handler om kjærlighet mellom inder og brite, og på nettstedet Wergeland2008 står det å lese: «Dette dramaet er en politisert Romeo og Julie-historie lagt til India etter at britene hadde kolonisert landet. De to unge redder seg unna på et skip med kurs for en øy ute i havet, mens foreldregenerasjonen styrter i avgrunnen som et resultat av hat, intriger, pengebegjær og hevntanker». Elisabeth Oxfeldt er professor i nordisk litteratur ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier ved Universitetet i Oslo. Hennes felt er blant annet nordisk litteratur fra det 19. til det 21. århundre og orientalisme, nasjonalisme og postkolonialisme.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke