13. des
MAKTSPRÅK: Bjørn Carlsen tar for seg den moderne nytalen i fredagens Ord og Toner.FOTO: LARS LILLEMORK
 
Den moderne nytalen i ord og toner

Publisert: 29.okt.2010 04.12
Oppdatert: -
«Den moderne nytalen» er tema for Bjørn Carlsen i nyvinningen «Speakers Corner», som er blitt et fast innslag i vise- og lyrikktreffene «Ord og Toner» som arrangeres på Café Gravdahl den siste fredagen i måneden.
Fredag kveld er det klart for et nytt treff, og Carlsen vil i både ord og toner se nærmere på den moderne nytalen, eller maktspråket som preger dagens samfunn.
- Jeg tar utgangspunkt i George Orwells roman «1984», der det totalitære regimet har innført en bestemt politisk språkbruk. Mitt inntrykk er at lignende språkbruk benyttes i dagens Norge. Alt blir politikk, og det gir inntrykk av at vi lever i en totalitær stat. Det kommer fram blant annet i hvordan språket brukes i den offentlige debatten, ikke minst i debattprogram i radio og fjernsyn, hevder Carlsen.
Foredraget krydres med Carlsens egne underfundige viser med tekster som går rett inn i problemstillingen.
I andre avdeling etter pausen er det fritt fram for både lyrikk og visesang.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke