8. des
SOPRAN: Eir Inderhaug framfører musikk fra Kirsten Flagstads repertoar i Flagstadåret 2013.
 
Den norske sangskatten
Under vignetten «Kirsten Flagstad og den norske sangskatten» arrangerer Musikkens Venner konsert i Hedmarksmuseets aula søndag klokka 19.00, der Eir Inderhaug (sopran) og Joachim Kwetzinsky (klaver) framfører musikk som Kirsten Flagstad hadde på sitt repertoar.

Publisert: 27.apr.2013 04.13
Oppdatert: -
Eir Inderhaug har gjort en rekke roller ved europeiske operahus som Bayerische Staatsoper og Komische Oper Berlin, og hun har vært fast engasjert ved Deutsche Oper am Rhein i Düsseldorf og Oper Nürnberg. Hun har arbeidet med kjente dirigenter som Vladimir Ashkenazy, John Fiore og Andrew Greenwood. I 1991 vant hun førstepris i Talentiaden på NRK TV. Hun ble tildelt Shellprisen i 2001 og oppfølgingsstipend i 2002. I 2003 ble hun utnevnt til én av Rikskonsertenes INTRO-klassiskmusikere.
I juni 2008 var hun festivalmusiker på Risør Kammermusikkfest. I sesongen 2012-2013 gjør hun blant annet Adele i Flaggermusen ved Den Norske Opera og Gepopo i Ligetis Grand Macabre ved Komische Oper i Berlin. Gepopo skal hun også gjøre ved Den Norske Opera og Det kongelige Teater i København. I 2015 gjør hun Fiakermili i Arabella ved Bayerische Staatsoper.
Joachim Kwetzinsky er en framtredende og allsidig norsk pianist. Han har sin diplomutdannelse fra Norges musikkhøgskole hvor han studerte med Einar Steen-Nøkleberg, og han har også studert med Liv Glaser og Jiri Hlinka. Kwetzinsky har spilt på en rekke festivaler, mottatt flere priser og gitt konserter i 20 land
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke