14. des
folkeminnegransker og forfatter: Thor Gotaas har gitt ut 16 kulturhistoriske bøker.
 
Den norske uteliggerkolonien i Brooklyn

Publisert: 11.okt.2010 04.12
Oppdatert: -
Thor Gotaas vil mandag fortelle fra boka: «Ørkenen sur» - Den norske uteliggerkolonien i Brooklyn». Ei bok han har skrevet sammen med Roger Kvarsvik.
Fra høsten 1929 rammet den økonomiske depresjonen også flere tusen norske sjømenn i USA. Mange fikk verken arbeid eller hyre. Utveien ble for mange å slå seg ned på ei søppelfylling i Brooklyn. Der bygget de sine egne hus av ting de fant. Snart utgjorde «Ørkenen Sur» en hel koloni. De hadde egen borgermester, frisør, håndverkere, sågar en pastor og et forsamlingshus. Disse beboerne falt mellom to stoler, da de ikke var amerikanske statsborgere og de norske myndighetene viste liten interesse for dem. Hjelpen fra Norge gikk via Sjømannsmisjonen og til Bethesda-slum misjon, som ga hjelpen videre til beboerne i området. For Sjømannsmisjonen ville heller ikke ha ordet på seg å være en slummisjon.
Det er Sons of Norway, Hamar Lodge som holder dette åpne møtet på Norsk Utvandrermuseum i Ottestad. I tillegg til Thor Gootas foredrag blir det også tid til kaffeservering.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke