11. des
DRØM: Nils-Henrik Buljo med Áillo?, Egil Keskitalo, Ingá-Máret Gaup-Juuso og Mary Sarre.
 
Den Rimhårede og Drømmeseeren
Teater Innlandet innbyr til et unikt møte med det samisktalende teatret Beaivvás, som har gjesteopptreden med musikkforestillingen «Den Rimhårede og Drømmereisen» i Teater Innlandet på Disen i Hamar tirsdag klokka 19.00.

Publisert: 21.okt.2013 04.13
Oppdatert: -
Beaivvás er på turné med det som sannsynligvis er den største samiske teaterklassikeren noensinne, skrevet av den avdøde multikunstneren Nils Aslak Valkeapää.
Forestillingen skal besøke «hele» Finland, Nord-Norge, Oslo og Hamar, før den ender i Japan, der forestillingen ble unnfanget og skrevet, men aldri vist. Forestillingen er tekstet.
En ung reingjeter følger reinflokken. Når han slår seg til ro for natten og sovner, får han besøk av en eldre mann med hvitt, rimete hår.
Den gamle mannen ber den unge reingjeteren om å åpne sansene sine og søke styrke og visdom i naturen.
Gjennom poesi og sang åpner han den unges øyne for hvor nødvendig det er for oss mennesker å fortsette å samhandle med, være avhengige av og mest av alt ha respekt for naturen, miljøet og hverandre av hensyn til jordas framtid og overlevelse.
BeaivvᚠSámi Nášunála teáhter ble etablert I Kautokeino I 1981, og er Norges eneste samiskspråklige teater.
Formålet med teateret er å være et talerør for samisk kultur, samt å inspirere, motivere og skape forståelse mellom ulike kulturer.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke