11. des
 
Den store Mjøsdagen

Publisert: 24.aug.2013 04.13
Oppdatert: -
Den store Mjøsdagen går av stabelen på Mjøssamlingene søndag klokka 12.00-16.00 med mange aktiviteter for store og små knyttet til båtfarten på Mjøsa. Mjøssamlingene er Mjøsas eget sjøfartsmuseum, og ligger ved et gammelt trafikknutepunkt ved Minnesundbrua. I Minnevika ligger gamle veteranbåter, og man kan bli med taubåten M/B Start på tur eller låne seg en robåt. Barna kan kjøre den lille redningsskøyta Elias eller bygge sin egen plankebåt. I år kan barna også bli med på skattejakt på området. Et eller annet sted er det gravet ned en sjørøverskatt, og visstnok kan kjennskap til sjøfartshistorien ved Minnesund hjelpe skattejegerne. Alle kan prøve seg på trossekasting og knoper og stikk. Det åpent i utstillingene om Mjøsas flomhistorie, tømmerfløting og båttrafikk, og man kan bli med på omvisning eller se gamle mjøsfilmer i skipperboligen, se gamle semidieselmotorer som skal startes og bli med på demonstrasjon av tømmerfløting. Blir man sulten eller tørst i løpet av dagen, er det er salg av blant annet kaffe, brus, is, båtpannekaker og gjeddekaker. Mjøssamlingene ligger under bruene ved Mjøsstranda på Minnesund. Fra E6: Avkjøring mot Minnesund/ Gjøvik riksveg 33. Deretter Langset, ta til høyre før brua. Venneforeningen Mjøssamlingene, Mjøsmuseet, i samarbeid med Redningsselskapet, foreninger og frivillige står bak arrangementet.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke