6. des
FORFATTER: Gabriel Scott.
 
Det gylne evangelium

Publisert: 07.apr.2014 04.00
Oppdatert: 07.apr.2014 04.00

Mandag klokka 19.30 er det igjen tid for fortellerstund med Kari Kirkeby i Pilegrimssenter Hamar. Denne gangen forteller hun fra Gabriel Scotts (1874-1958) «Det gylne evangelium». Boka kom i 1921 og vakte en del forargelse. Noen mente den var blasfemisk. Særlig var det framstillingen av St. Peter som en sur, gammel grinebiter som falt mange tungt for brystet. Selv kalte Scott boken en legende, og det han tar opp og drøfter i boka, er det urgamle spørsmålet om hvorfor denne verden er så sørgelig innrettet, så ufullkommen, så full av hat, nød og ondskap. Boka og fortellerforestillingen er humoristisk og alvorlig på samme tid. I fortellerforestillingen tar Kirkeby kun et par av kapitlene for seg. Publikum får høre om hvorfor St. Peter og Vårherre bestemmer seg for å ta en tur ned på jorda. Etter en liten kaffe pause forteller hun om hvordan det gikk med St. Peter den dagen han selv skulle prøve det middelet han mente ville rette på alle feil og mangler på jorda.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke