5. des
FORTELLER: Kari Kirkeby.
 
«Det gylne evangelium»

Publisert: 03.nov.2014 04.00
Oppdatert: 03.nov.2014 03.59

Kari Kirkeby forteller fra Gabriel Scotts bok «Det gylne evangelium» i Pilegrimssenter Hamar mandag klokka 19.30. «Det gylne evangelium» fra 1921 handler om Vår Herre og St. Peter som vandrer rundt på jorda. St. Peter mener bestemt at det må være noe galt med selve skaperverket, at Vår Herre rett og slett har gjort for dårlig arbeid. Etter at de en kveld har fått besøk fra en av de ulykkelige fra jorda, foreslår St. Peter at han og Vår Herre drar ned til menneskene for å rette på de feilene de finner. På sin vandring møter de både lykkelige og ulykkelige, gode og onde, grådige og sjenerøse, rause og smålige. En dag møter de en gullsmed som setter St. Peter på sporet av hva menneskene mangler for å bli lykkelige og tilfredse. Han er sikker på å ha funnet selve hovedfeilen, og St. Peter vet hva som trengs for å bøte på feilen. Til hans store glede foreslår Vår Herre at St. Peter selv skal være den første som får prøve botemiddelet, men gikk det slik St Peter trodde? Ble det en god og lykkelig dag for salige Peter? Først etter en lang og ørkesløs vandring blant menneskene, skjønner han at feilen ikke ligger hos Skaperen, men hos menneskene. Og botemiddelet, som skal gjøre menneskene glade og fornøyde, ligger rett for øynene hans. Boka vakte en god del forargelse, særlig framstillingen av St. Peter som en sur og selvgod gammel gubbe, falt mange tungt for brystet. Selv kalte Scott boka en legende. Det er en bok full av både humor og dypt alvor. Midt i fortellingen er det kaffepause.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke