15. des
OM GRUNNLOVEN: Marie Kløvstad Øye.
 
Det norske «vi»
Ringsaker kirkeakademi og Brumunddal bibliotek har temakveld om «Å bygge det norske «vi» med Grunnloven som utgangspunkt» i biblioteket i Brumunddal onsdag klokka 19.30.

Publisert: 28.jan.2014 04.13
Oppdatert: -
Pensjonert lektor og kjent foredragsholder i Ringsaker, Marie Kløvstad Øye, foredrar over temaet. Hun tar utgangspunkt i at Grunnloven fra 1814 var Europas frieste, men sett på 200 års avstand var den langt fra å være fullt ut demokratisk. Likevel la den grunnlaget for at landet og innbyggerne framover på 1800-tallet ble bundet stadig tettere sammen, i et statsfellesskap og et nasjonalt fellesskap. Grunnloven åpnet for en endringsprosess som utvidet demokratiet og gradvis gjorde det norske «vi» større. «Det høres ut som en suksesshistorie som er vel verdt en feiring, men det var en historie som ikke var uten sine tilbakeslag og mørke flekker. Det kan det også være grunn til å reflektere over i et jubileumsår», heter det fra Ringsaker kirkeakademi.
Foredraget er åpent for alle. Ringsaker kirkeakademi har årsmøte samme sted klokka 19.00.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke