11. des
 
Det nye testamente

0
Publisert: 20.sep.2016 04.00
Oppdatert: 20.sep.2016 04.01

Ringsaker kirkeakademi inviterer til møte i Brumunddal kirkestue onsdag kokka 19.00. Seniorforsker og professor Halvor Moxnes, opprinnelig fra Hamar, skal holde foredrag om: Det nye testamente (NT) i lys av nyere forskning. Han er en av de i Norge som har forsket mest på temaet. Kunnskapene om disse skriftene synes å være vesentlig dårligere enn for en generasjon siden.

Det er nødvendig med oppdatering på kunnskapen om NT fordi det skjer så raske endringer i forskingen. Dessuten stilles det ofte spørsmålstegn ved NT`s relevans. Hvilken betydning har skriftene for mennesker i dag? Hva har tekstene å si oss som vi ikke kan være foruten i dag?

I sin nye bok: Historien om Det nye testamente tar Moxnes opp hvordan NT ble til, hvordan det ble brukt gjennom historien, og om ulike måter tekstene har blitt lest og fortolket, herunder nye metoder om fortolkning.

Halvor Moxnes har vært professor i Det nye testamente ved Det teologiske fakultetet ved Universitetet i Oslo i 30 år. Han har gitt ut 14 bøker og mer enn 200 artikler, og har vært gjesteforeleser ved en rekke universiteter i Europa, USA og Afrika.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke