8. des
Dr philos og dr Theol Henriksen
 
«DET ONDES PROBLEM»
Vi omgis av vonde fortellinger. Det onde er rundt om oss, selv om vi snakker mye om godhet og kjærlighet. Til tross for at vi tror på det gode i mennesket, så er det onde nær oss hele tiden.

0
Publisert: 14.sep.2015 04.00
Oppdatert: 14.sep.2015 04.00

Hvordan kan en kirke snakke om en god Gud, når det onde preger nyheter og hverdag til så mange?

Professor i teologi Jan Olav Henriksen tar for seg dette vanskelige temaet i et foredrag på Ynglingen i Hamar tirsdag klokka 19.30.

Mange opplever at det er en uoverstigelig motsetning mellom å tro på en kjærlig og allmektig Gud, samtidig som vi må innse at det finnes så mye av ondskap og urett i verden. Det ondes problem er et av de vanskeligste problemer å slåss med for mange.

Professor Henriksen vil belyse temaet. Jan-Olav Fredriksen er professor ved Menighetsfakultetet og er kjent som en dyktig foredragsholder. Han har arbeidet mye med spørsmål knyttet til kristen tro i møte med moderne filosofi og vitenskap.

Hamar Kirkeakademi, «Y’s Men» og K-Forum samarbeider om arrangementet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke