6. des
DIGITAL FORESTILLING: I Løten kino. Illustrasjon til teksten «Dansen» av Nora Netteland.
 
Digital Dodekafoni
Gjennom skoleåret har Løten Kulturskole hatt skrivekurs for elever i 9. trinn med Widar Aspeli. Kurset avsluttes med forestillingen «Dodekafoni» i Løten kino torsdag klokka 18.00.

Publisert: 29.mar.2012 04.13
Oppdatert: -
Forestillingen, som i hovedsak er digital, er laget av de skrivende elevene og kulturskolelever som går i ungdomsskolen.
Det viser seg at ingen av elevene er komfortable med å stå på scenen og holde konsert for sine egne, og det så stygt ut for at det skulle bli noen forestilling. Men da kom skolen på at forestillingen kunne gjøres digital.
Tallet 12 ble tema for konserten. Det er 2012, vi har 12 toner, ord med 12 bokstaver, 12 deler og så videre.
Johannes Skyberg komponerte en 12-tonerekke som veldig mange av musikkelevene og lærerne i kulturskolen har spilt inn.
Mange av tekstene fra skrivekurset er lest inn og elever fra ungdomsskolen har lagd to ulike filmer basert på noen av tekstene.
Alt sys sammen av kulturskolens lærere til å bli en digital forestilling, som blir stykket opp med noe tekstlesing.
Denne typen prosjekt er så vidt rektor i kulturskolen Kjersti Sandvik kjenner til, helt nytt i kulturskolesammenheng. Hun mener det også er en fin anledning til å jobbe med samtidsmusikk og samtidskunst.
Hvordan kan litteratur, bilde, film og musikk kombinere? Og hva er egentlig Dodekafoni? Svaret får du ved å møte opp i kinoen i kveld.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke