10. des
OM MARIA MAGDALENA: Kristin Brandtsegg Johansen.
 
Disippelen Jesus elsket
Kristin Brandtsegg Johansen presenterer sin nye bok «Maria Magdalena - Dispilen som Jesus elsket» på Tante Gerda kafé lørdag klokka 14.00.?

Publisert: 14.nov.2014 04.00
Oppdatert: 14.nov.2014 06.49

Kristin Brandtsegg Johansen er idéhistoriker. Hun har tidligere skrevet om Sigrid Undset som polemiker og debattant i sin tids kvinnesaksdebatt, «Hvis kvinner ville være kvinner» (1998).

Maria Magdalena er framstilt som hore, helgen, demonbesatt, disippel, angrende synderinne, salverske, kjæreste og hemmelig elskerinne.Men hvem var Maria Magdalena? Hva går det an å vite om kvinnen som slo følge med den omvandrende profeten for snart to tusen år siden?Sporene leder inn i en lang og dramatisk historie om mirakler og kjærlighet, teologi og politikk.Men det er også en fortelling om en ung kvinne fra den lille fiskerlandsbyen Magdala i Galilea, som møtte en ung mann som skulle bli den kristne verdens frelser.Forfatteren har lett etter fortellingen om henne i de gamle kildene, reist i hennes fotspor rundt Genesaretsjøen og videre til Jerusalem, lett etter graven hennes i Efesos og søkt etter relikviene hennes i en grotte i Provence.Hun har fått mye fin omtale av boka både i Vårt Land, Dagbladet Magasinet og Morgenbladet. Hun har også snakket om henne i radio på Kulturhuset, Dagsnytt 18 og Norgesglasset.Etter lanseringen er det åpen scene hos Tante Gerda der alle kan delta med musikk, sang, dikt og fortellinger med mer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke