8. des
BOREAS: «North Sea Holes».
 
Dobbeltkonsert med plateslipp

Publisert: 19.sep.2015 04.00
Oppdatert: 19.sep.2015 04.00

Lørdag klokka 21.30 er det konsert og plateslipp med folkemusikkgruppene Boreas og Maar i Hamar Teater. Folkemusikktrioen Maar slapp sin andre plate «Epleslang» torsdag. Albumet viderefører arven fra debuten «Vrangsvevd», men byr også på ny og urban norsk folkemusikk. Trioen teller Britt Pernille Frøholm (fele og hardingfele), Irene Tillung (trekkspill) og Ellen Brekken (kontrabass). Frøholm og Tillung er også med i den skotsk-norske folkemusikkgruppa Boreas sammen med Lori Watson (vokal og fele) og Rachel Newton (vokal og keltisk harpe). Fredag slapp de sin nye singel «North Sea Holes». Boreas begynte som et samarbeid mellom to av de fremste unge folkemusikerne i Europa, Lori Watson fra Skottland og Britt Pernille Frøholm. Musikerne har utmerket seg sterkt på ulike områder, og sammen har de skapt nye og eksperimentelle former med utgangspunkt i norsk og skotsk folkemusikk.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke