6. des
 
Dødskyss

Publisert: 26.apr.2013 04.13
Oppdatert: -
Sopran Maren Myrvold og pianist Marita Kjetland Rabben har laget konsert- og danseforestillingen «Dødskyss» i forbindelse med stemmeretts- og Munchjubileet. Forestillingen har première under Kirsten Flagstad Festival 2013, og sammen med journalist og forfatter Geir Vestad har de laget et konsertforedrag som serveres som en forsmak på Løten Nærstasjon lørdag klokka 14.00. Dagny Juel kom fra Kongsvinger, var forfatter og journalist og ble en sentral del av bohemkretsene i Berlin, Paris, Warszawa og Krakow. Både før og etter sin død ble hun kritisert og sjikanert av sin ektemann, familie, medier og store personligheter, blant andre August Strindberg og Bengt Lidfors. Livshistorien hennes gir et sterkt innblikk i hvordan det var å være kvinne i en tid og et miljø dominert av menn. Dagny Juel var god venn med Edvard Munch, og han var en av de få som forsvarte henne mot den offentlige sjikanen hun ble utsatt for etter sin død. Munch brukte Dagny og mannen hennes som utgangspunkt for flere bilder, blant annet Sjalusi-bildene, og oppbyggingen av forestillingen og foredraget tar utgangspunkt i hans verker. Musikken er hentet fra komponister som ble spilt av Dagny og hennes samtidige, som Brahms, Grieg, Schumann og Rachmaninov.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke