10. des
UOPPDAGET: Nepalsk fuglehund (Aero canis canis). FOTO: NASJONALMUSEET
 
Dyr du kunne ønske ikke fantes
Utstillingen som tar for seg Doktor Proktors liste over dyr du kunne ønske ikke fantes kan beskues, for dem som tør, på Glomdalsmuseet fra lørdag

Publisert: 17.apr.2015 04.00
Oppdatert: 17.apr.2015 03.59

Jo Nesbøs barnebøker med «Doktor Proktor» er blitt en kjempesuksess i både inn- og utland. Høsten 2012 kom den fjerde boka i serien «Doktor Proktor og det store gullrøveriet». I forbindelse med tredje boka i serien lagde Naturhistorisk Museum og Aschehoug en fantastisk utstilling for alle barn i alderen 5 til 105 år.

Utstillingen ble meget populær og ble sett av over 220 000 personer. Siden sommeren 2013 har utstillingen vært på rundtur i Norge. Nå kommer den til Hedmark, og fra lørdag er det hedmarkingenes tur til å bli skremt. Utstillingen blir å se en god stund framover. Sluttdatoen er ennå ikke bestemt.

I utstillingen får publikum nærkontakt med vesener som til nå har vært uoppdaget og skjult for offentligheten.

Mange av dem er ganske så gufne, som den enorme rotte-etende mongolske vannrotta som visstnok holder til i Oslos kloakksystem, den utspekulerte rev constrictor og den grusomme og tre meter høye månekameleonen som drømmer om verdensherredømme. Vi nevner også tasmansk rødrygg, flodhestbille, trøndersk springskalle, måneskorpion og norsk-lemen-type-a.

Museet er åpent hver dag klokka 10.00-16.00, og søndag klokka 13.00-14.00 er det spesialomvisning i den medisinske utstillingen «Gamledoktoren», som blant annet viser utstyr og instrumenter som også kan skremme de fleste.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke