9. des
BARNAS FAVORITT: Glomdalsmuseet arrangerer Dyras dag søndag.
 
Dyras dag
Barnas favorittarrangement, «Dyras dag», går av stabelen på Glomdalsmuseet søndag klokka 12.00-16.00.

Publisert: 18.jul.2015 04.00
Oppdatert: 18.jul.2015 04.00

I tillegg til å ha mye om og med husdyrene våre, blir det ekstra fokus på en dyreart. I år falt valget på kanin, og her blir det aktiviteter, informasjon og morsomt om kaniner.

Andre aktiviteter er hesteskyss, ridning, underholdning, gamle leker, konkurranser og mye mer. Peter Kippersund har barneforestilling med sang og eventyr på Åmottunet klokka 12.15. Samme sted blir det demonstrasjon av kaninhopping klokka 13.00 og 15.00, og i Åsetbygningen er det eventyr- og fortellerstund klokka 13.30, 14.30 og 15.30.

Klokka 14.00 og 15.00 er tiden inne for «Småkrypjakt» med Øystein Olav Roten med oppstart på Elverumstunet. På Elverumstunet og Åmottunet kan publikum hele dagen se og lære om husdyr og spesielt kaniner, gi navn til husdyrene, hoppe i høyet, gamle leker, ansiktsmaling, ridning, hesteskyss, konkurranser som kaninquiz, kaninrebus og sette halen på kaninen med mer. Vi nevner også papirbretting, tegne, male og lage kaniner og andre aktiviteter med tema kanin. I tillegg blir det utstilling og informasjon om kaniner ved Silje Tellefsen.

Utstillingene i hovedbygget og steinbygningen er åpne hele dagen. Det er butikk i hovedbygget og åpen butikk med is og godterier i Scrøderbutikken, samt minikafé og håndverksutsalg i Lømostua på Elverumstunet. Petershagen kro er også åpen med hjemmelaget mat på menyen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke