8. des
LESEVANSKER: Nye og bedre metoder finnes for å knekke lesekoden.
 
Dysleksi

Publisert: 11.jan.2011 04.12
Oppdatert: -
Dysleksi Hamar og Omegn skal både ha «Foreldre og barn kurs» og informasjonsmøte. Allerede i kveld holdes kurset i motellet ved Vikingskipet. Der vil de informere om dagens hjelpemidler. Hvordan lette skolehverdagen/bruke hjelpemidler i skolehverdagen og om rettigheter og plikter.
Neste tirsdag holder foreningen informasjonsmøte, også det i Vikingskipet Motell. Espen Schønfeldt fra Dysleksiforbundet vil ta for seg foreldreskolen. Dens mål er å hjelpe barn med dysleksi til å knekke lesekoden. Foreldre får sammen med barnet en time pedagogisk veiledning på skolen hver uke. Lærerne har da fått egen undervisning i lydfargemetoden. Så skal foreldrene bruke 20 minutter med lmetoden, sammen med barna hver dag. Lydfargemetoden er en annerledes lese- og skriveopplæring for barn, ungdom og voksne. Den vil Maaike Visser snakke mer om. Siv Merete Glesne vil så snakke om sine erfaringer som mor.
Torunn Meyer Dysleksiforbundet sitter inne med mye mer informasjon og svarer gjerne på spørsmål og påmeldinger.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke